Cara Memperbaiki “Not Registered On Network” Samsung Galaxy

Tidak semua smartphone tidak pernah mengalami masalah, terutamanya smartphone brand samsung. Sejak akhir-akhir ini banyak masalah yang berlaku kepada Samsung Galaxy S3, S4 dan S5. Antara masalah yang berlaku ialah “Not Registered Network”. Masalah ini mengundang pengalaman yang buruk kepada pemilik yang memiliki ketiga-tiga model samsung diatas.

Untuk mengatasi “Not Registered On Network” ini, kami akan sediakan tips Cara Memperbaiki “Not Registered On Network”Samsung Galaxy. Cara mudah untuk memperbaiki masalah ini akan kami ajarkan cara untuk mengatasinya.

Berikut adalah cara yang mudah untuk mengatasi masalah ini.

  • Pastikan Smartphone mempunyai sistem Update yang terkini. Jika tidak update dahulu sistem anda kepada sistem yang terbaru.
  • Kemudian Setkan Network anda ke manual, Caranya pergi ke setting > Wireless and Network > Mobile Network. Pilih Network Aperator bila ada senarai maka pilihlah Network yang sesuai dengan penyedia simkad anda.
  • Anda sudah cuba cara diatas ? Tapi masih juga tidak berfungsi ? Caranya Lakukanlah Format smartphone anda. Sebelum format backup terlebih dahulu smartphone anda, Seperti contact, image dan apa sahaja yang anda ingin backup sebelum mempbuat operasi format ini.

Semoga dengan Cara-Cara Memperbaiki “Not Registered On Network” Samsung Galaxy diatas dapat membantu anda dalam masalah ini.

Post a Comment

Tips Bercakap Didepan… Cara-Cara Memperbaiki Masalah…