Aplikasi Video Editor Untuk Smartphone Android

Video Editor Untuk Smartphone Android - Perkembangan teknologi smartphone ini sangat membantu kita dalam urusan kerja yang sering membebankan kita. Smartphone juga boleh berfungsi dalam fungsi-fungsi tertentu. Selain mampu mengedit gambar, dengan Melalui smartphone juga anda boleh mengedit video mengikut kesukaan anda.

aplikasi mengedit video terbaik


Pihak pembangun aplikasi bersaing antara satu sama yang lain untuk membina aplikasi yang mempumyai fungsi dalam mengedit video. Ada yang sudah terdapat dalam google Playstore atau pun masih sedang dibangunkan. Bagi anda yang suka mengedit video dan bingung dalam pemilihan aplikasi mengedit video, Expandroiders akan memberikan sedikit informasi berkenaan Aplikasi mengedit video yang patut untuk anda cuba.

Sebuah Kontest SEO Sedang Dijalankan : Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Aplikasi Mengedit Video Yang Terbaik Untuk Anda

Bibawah adalah informasi berkenaan aplikasi dan anda boleh memuat turun aplikasi tersebut berdasarkan pautan yang diberikan.

1) VidTrim - Video Trimmer
  • Sebuah aplikasi video editor mempunyai fungsi yang banyak untuk anda mengedit video dan menukar format video yang anda inginkan. Aplikasi ini baik untuk smartphone yang mempunyai kurang sokongan dengan sesetengah format video anda. anda boleh menukar format video yaang dapat menyokong video player anda. VidTrim
2) SocialCam
  • Aplikasi video Editor yang kedua untuk anda patut cuba ialah socialCam. Aplikasi mempunyai pengguna yang banyak kerana ianya terbukti baik untuk anda gunakan. Berfungsi untuk mengedit video selain itu juga anda boleh berkongsi kepada rakan anda melalui social media. Muat turun Aplikasi Video Editor ini SocialCam
3) Video Maker Pro Free
  • Sebuah aplikasi video editor mempunyai fungsi yang banyak untuk anda mengedit video.Antara fungsi-fungsi yang berguna untuk anda ialah video frames, latar belakang suara, dan banyak lagi fungsi-fungsi yang patut anda cuba.. Muat turun Aplikasi dengan percuma di Google PlayStore Video Maker Pro Free
4) Free Movie Editor
  • Sama seperti aplikasi mengedit video yang lain. anda boleh mengedit video sesuka hati anda berdasarkan fungsi yang diberikan untuk anda gunakan. Selain itu juga anda boleh berkongsi video hasil edit daripada anda ke sosial media. Muat turun aplikasi Free Movie Editor 

  Baca Juga : Aplikasi GPS Terbaik Untuk Anda Gunakan

Dengan 4 Aplikasi Video Editor diatas semoga dapat membantu anda dalam pemilihan Aplikasi video editor yang terbaik untuk smartphone anda gunakan. Semoga bermanfaat. Jom Like Facebook Fans kami..

Baca Artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian terima kasih

Blog ini diwujudkan untuk informasi tentang android. kami juga memberikan sedikit tutorial yang pernah kami lakukan sebelum ini sebagai panduan untuk anda. Selain itu juga kami menyajikan dengan tulisan-tulisan info kepada anda, berita dan sebagainya. Blog berasal dari Malaysia ini juga merupakan salah satu blog yang sedang menaik.

Jom Kongsikan

Related Posts

Previous
Next Post »

7 comments

comments
24 Ogos 2015 10:15 PG delete

banyak aplikasi yang menarik untuk digunakan

Reply
avatar
24 Ogos 2015 7:31 PTG delete

Yups.. Dunia da maju.. Tak heran la kak. hehe.. Thanks For Coming.. Datang lagi yerr

Reply
avatar
12 September 2015 7:55 PG delete

selalu untuk buat video youtube aku guna tool youtube sendiri

dan satu lagi aku perasan kalau untuk android..untuk rakam screen phone android kita kena root dulu

Reply
avatar
13 September 2015 12:43 PTG delete

Nice sharing, memang tengah mencari aplikasi edit video untuk smartphone.

Reply
avatar
13 September 2015 9:24 PTG delete

fuyo...nie mesti vlogger fouflar nieh kn

Reply
avatar
6 Januari 2016 11:16 PG delete

Kalau ada aplikasi macam ni mudah sikit la nak edit video

Reply
avatar
9 Oktober 2016 1:20 PG delete

ternyata ada banyak aplikasi untuk edit video di smartphone

Reply
avatar