Aplikasi Android Khusus Untuk Wanita Period

Aplikasi Mengira Kitaran Haid Wanita - Aplikasi ini membantu para wanita dalam mengira kitaran haid mereka. Ianya membantu golongan wanita dalam mengenalpasti bilakah tarikh kesuburan, proses ovulasi dan kitaran haid wanita yang menggunakan aplikasi ini. Dengan aplikasi ini juga anda boleh merancang keluarga dengan baik dengan adanya kelebihan-kelebihan yang disebutkan diatas.

aplikasi untuk wanita period


Nama aplikasi tersebut ialah Aplikasi Period Calendar dan anda boleh dapati aplikasi ini secara perucma di Google Playstore. Ramai wanita pengguna smartphone android telah menggunakan aplikasi ini. Secara tidak langsung aplikasi period calendar ini telah menjadi buku diary rahsia buat wanita.

Baca Juga : Telekung Reehans Pilihan Muslimah 

Kelebihan Lain Aplikasi Period Kalendar Ini :-

  1. Memberikan informasi peluang kehamilan bagi isteri yang sudah berumahtangga
  2. Segala data yang telah direkodkan boleh backup menggunakan Google Account dan boleh restore pada bila-bila masa.
  3. Aplikasi mempunyai desain yang unik dan sesua dengan wanita.
  4. Mempunyai Mode "Sedang Hamil" dan " Selepas Hamil"
  5. menganggarkan tarikh period, ovulasi dan kesuburan.
  6. banyak lagi kelebihan bila anda sudah memasang aplikasi ini.
Baca Juga : Cara Share Lagu Di Moment WeChat

Dengan aplikasi ini sangat-sangat membantu bagi para wanita diluar sana. Selain itu juga, membolehkan anda mencatit semua informasi berkaitan dengan keadaan badan anda. Semoga dengan entry Aplikasi Kalendar Period Untuk Wanita dapat membantu anda.

Jangan lupa untuk membaca entry lain dari kami untuk ketahui maklumat seterusnya. Sekian Terima Kasih


Blog ini diwujudkan untuk informasi tentang android. kami juga memberikan sedikit tutorial yang pernah kami lakukan sebelum ini sebagai panduan untuk anda. Selain itu juga kami menyajikan dengan tulisan-tulisan info kepada anda, berita dan sebagainya. Blog berasal dari Malaysia ini juga merupakan salah satu blog yang sedang menaik.

Jom Kongsikan

Related Posts

Previous
Next Post »

32 comments

comments
3 September 2015 12:53 PTG delete

Aplikasi ini memang bagus untuk kaum hawa sebab kami boleh rancang kehamilan dan boleh tahu jika ada masalah kitaran haid. Ada beberapa lagi aplikasi yang serupa ini dalam google playstore.
P/s: Para suami pon boleh gunakan aplikasi yang sama untuk pantau kitaran haid isteri.. Ngee

Reply
avatar
4 September 2015 9:33 PG delete

memang sangat bermanfaat terutama untuk menghadapi mood isteri yang misteri nusantara..

Reply
avatar
4 September 2015 12:17 PTG delete

mood isteri memang macam tu.. haha.. takpala bro.. kite fhm gak kan.. hihi

Reply
avatar
4 September 2015 12:19 PTG delete

yaa betul tu kak.. suami pn kena pantau sekali sekala berkaitan dengan isteri ni.. :)

Reply
avatar
6 September 2015 5:21 PG delete

bagusnya dah ada apps ni, boleh bantu wanita

Reply
avatar
6 September 2015 7:21 PTG delete

Applikasi ni bagus jugak untuk lelaki yang dah ada isteri :D

Reply
avatar
7 September 2015 2:53 PG delete

pertama kali kat sini, wow bagus info ni. MD pun ada guna juga. so senang nak merancang. cuma kalau datang bulan tak teratur payah sikit lah.

Reply
avatar
7 September 2015 12:29 PTG delete

Bagus untuk tracking period setiap bulan ni

Reply
avatar
7 September 2015 3:35 PTG delete

bagi yang merancang kehamilan & merancang untuk menjarakkan kehamilan secara semulajadi bagus aplikasi ni

Reply
avatar
8 September 2015 5:19 PG delete

Semoga kita sebagai suami tetap sabar untuk menghadapi karenah mereka tu..

Reply
avatar
9 September 2015 1:20 PTG delete

Dah buat muat turun semalam,suami pula yang excited

Reply
avatar
9 September 2015 5:42 PTG delete

Hahah.. sign positif tu kak.. in sha Allah membantu akak..

Reply
avatar
9 September 2015 5:43 PTG delete

Hahah.. sign positif tu kak.. in sha Allah membantu akak..

Reply
avatar
10 September 2015 12:00 PG delete

Seriously setuju. Mawar Melati dan anak-anak dan adik beradik perempuan yang lain memang install apps ni. Mudah untuk buat pemantauan kitaran haid.

Reply
avatar
10 September 2015 9:19 PTG delete

First time tau pasal aplikasi sebegini..apepun memang bagus..

Reply
avatar
11 September 2015 7:10 PTG delete

rasa malu la plak baca post nieh..ehehe

rasanya lelaki ada siteri pun kena download app ini

Reply
avatar
12 September 2015 11:36 PTG delete

ya kak.. apps ini sangat membantu khususnya buat wanita.:)

Reply
avatar
12 September 2015 11:39 PTG delete

haha.. kongsi lah artikel nie ngn kwn2 prempuan yanglain.. :)

Reply
avatar
12 September 2015 11:40 PTG delete

yaa baik jga untuk lelaki yang selalu mengingatkan isteri.. :)

Reply
avatar
12 September 2015 11:41 PTG delete

memang bagus untuk tracking period nie kak. hoho

Reply
avatar
12 September 2015 11:45 PTG delete

sekarang nie pun dah boleh buat melalui smartphone.. hehe

Reply
avatar
12 September 2015 11:49 PTG delete

haha.. xde y nak dimalunyer pun.. just sharing...

Reply
avatar
13 September 2015 12:48 PTG delete

Macam-macam aplikasi yang dah direka sekarang. Kali pertama dengar pasal aplikasi ni.
Lepas ni boleh la cuba install

Reply
avatar
16 September 2015 2:53 PG delete

haha...aplikasi yg mnarik...


xsangka ada ea..

Reply
avatar
16 September 2015 5:18 PG delete

aplikasi yang menarik untuk digunakan oleh kaum wanita

Reply
avatar
26 September 2015 6:51 PG delete

Appikasi yang sangat bermanfaat untuk si isteri dan suami..yang lain faham -faham je lah

Reply
avatar
6 Oktober 2015 5:02 PTG delete

wow.. tak tahu pulak ada apps mcm ni. haha thanks!

Reply
avatar
15 Disember 2015 2:57 PTG delete

mantap nih aplikasi bagus buat si doi :D

Reply
avatar
9 Oktober 2016 1:16 PG delete

aplikasi ini bolehlah dicoba untuk kaum hawa ....

Reply
avatar