Cara Mengetahui Siapa Telah Baca Mesej Anda Dalam Group Whatsapp

Tahun lepas, Whatsapp telah memperkenalkan ciri yang terbaru iaitu "Double Tick" biru untuk mengetahui mesej anda telah dibaca atau pun tidak. Double Tick akan menjadi biru apabila anda telah menghantar mesej kepada rakan anda dan telah membacanya. Jadi bagaimana pula jika anda menghantar mesej kepada group whatsapp anda?

Kini anda juga boleh mengetahuinya siapa yang diantara member dalam group whatsapp anda yang telah membaca mesej yang anda telah hantarkan,

Caranya adalah seperti berikut :-

  • Buka Aplikasi Whatsapp anda
  • Pilih Group Whatsapp yang anda inginkan
  • Tekan dan tahan mesej yang anda telah hantarkan
  • Tekan Simbol "i" iaitu simbole informasi
  •  Kini anda bole melihat siapa yang sudah membaca mesej anda.

Pada siapa yang belum membaca mesej yang anda telah hantarkan akan disenaraikan dalam "Delivered To". Dengan ini sahaja perkongsian kami pada kali ini semoga ianya bermanfaat untuk anda dan Terima kasih kerana membacanya.

Blog ini diwujudkan untuk informasi tentang android. kami juga memberikan sedikit tutorial yang pernah kami lakukan sebelum ini sebagai panduan untuk anda. Selain itu juga kami menyajikan dengan tulisan-tulisan info kepada anda, berita dan sebagainya. Blog berasal dari Malaysia ini juga merupakan salah satu blog yang sedang menaik.

Jom Kongsikan

Related Posts

Previous
Next Post »

5 comments

comments
29 Februari 2016 11:16 PG delete

baru je tahu..pergh terima kasih info ni...alahai napa ada pekara mcm ni..susah la macam ni....x leh lari dari bos...hahahahha

Reply
avatar
13 Jun 2016 2:21 PTG delete

thanks infonya gan, baca juga berita ter-UpdateDi sini

Reply
avatar
9 Oktober 2016 1:14 PG delete

banyak juga yang tidak tahu hal seperti ini ...terima kasih infonya

Reply
avatar