Cara Lakukan Save Dan Preview Post Sebelum Dipaparkan

Cara Lakukan Save Dan Preview Post Sebelum Dipaparkan - Internet kini kita boleh capai hanya dihujung jari sahaja ianya sebuah maklumat yang merentasi sempadan dan diperlukan oleh seluruh orang didunia ini. Sebagai seorang blogger pemberian maklumat secara tepat dan bermanfaat adalah sebuah keutamaan yang wajib dilaksanakan. Terapi pernahkah anda ketika sedang khuyuk membuat panjang lebar artikel yang anda tulis kemudian anda secara tidak langsung keluar dan terpadam artikel itu? Saya pernah mengalaminya. ianya sesuatu perkara yang membuatkan kita marah pada sendiri. Berdasarkan pengalaman saya sendirilah.. keke

Sebab Perlunya Menyimpan Dan Lakukan Preview Sebelum Post dipapar

Untuk mengelakkan terjadinya masalah berlaku pada post, Disarankan supaya anda membuat periksa terlebih dahulu konten anda sebelum dikongsikan pada blog. Blogger sudahpun menyediakan kemudahan ini iaitu terletak pada sebelah kotak penulisan artikel. Sebab itulah Blogger menyediakan peluang menyimpan artikel berbanding dengan memadam artikel yang anda tulis. Kemudahan ini juga membantu anda dalam mengesan kesalahan yang anda lakukan dengan memerhatika tulisan yang anda buat itu sendiri.

panduan blogger

Cara Menyimpan Dan Meriview Artikel Yang Anda Buat

Ikuti langkah-langkah mudah dibawah
  1. Log Masuk akaun blogger anda 
  2. Buat entry terbaru
  3. Cuba lihat pada butang atas sebelah kanan terdapat Save dan Review
  4. Klik Review untuk melihat bayangan hasil entry anda
  5. Klik Save untuk berehat atau menyimpan artikel anda.
Walau bagaimanapun, ianya bergantung dengan kemahuan anda untuk anda memilih sama ada save atau preview
 Dengan itu, berakhirlah dengan perkongsian pada kali ini. Semoga ianya bermanfaat kepada anda semua. Jangan lupa untuk baca artikel yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya dan sertakan LIKE pada Facebook Fans kami ya. Sekian.

1 Ulasan

  1. memang penting untuk mereview hasil tulisan kita terlebih dahulu ..baru kemudian di publikasikan ......

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama