Tutorial Memasang Dua Whatsapp Dalam Satu SmartphoneWhatsapp adalah aplikasi messaging yang banyak digunakan oleh orang Malaysia. Fungsi utamanya ialah sama seerti aplikasi messaging yang lain iaitu membolehkan kita berhubung dengan kawan, keluarga dan lain-lain. Tidak hairanlah jika penggunaan whatsapp ini amat meluas di Malaysia, kerana penggunaanya yang simple dan mudah untuk kita fahami.

Seiring dengan pembangunan teknologi yang pesat, telah banyak aplikasi-aplikasi yang dibangunkan untuk membantu manusia dalam meringankan lagi kerja masing-masing. Pada kali ini ExpanDroiders akan memberikan Tutorial Memasang Dua Whatsapp Dalam Satu Smartphone. Apa ? Dua akaun whatsapp dalam satu smartphone? ya! ExpanDroiders akan menyediakan Tutorialnya dibawah ini.

Menggunakan aplikasi ketiga untuk memasang Whatsapp dua akaun sekali gus, boleh membantu sesiapa sahaja khususnya bagi para peniaga yang memerlukan sedikit privasi daripada pelangganya. Menggunakan aplikasi ini anda tidak perlu membeli smartphone baharu untuk menggunakan dua akaun whatsapp.


Tutorial Memasang Dua Whatsapp Dalam Satu Smartphone. 

  • Langkah yang pertama Download aplikasi OGWhatsapp
  • Lakukan proses backup message primary whatsapp anda terlebih dahuu
  • Pergi ke Setting > Apps > Whatsapp dan clear data yang ada dalam aplikasi whatsapp anda
  • Masuk pada File Manager anda. Pilih SD Card dan tulis nama baharu pada folder /SdCard/Whatsapp ,jadikan kepada /SdCard/OGWhatsapp
  • Setelah itu, buka apk OGWhatsapp yang anda download tadi, masukkan num primary anda kedalam OGWhatsapp tersebut. Kemudian, masukkan pula nombor baru kedalam aplikasi whatapp yang anda download dari playstore tersebut.
  • Selesai
Baca Juga >> Cara Membuat 2 Akaun Instagram Dalam 1 Handphone

Demikian lah Tutorial Memasang Dua Whatsapp Dalam Satu Smatphone kita pada kali ini. Semoga dapat membantu anda dalam memudahkan urusan apa jua sekali pun.

Post a Comment

Terbaru Lebih lama