Cara Download Lagu Melalui Smartphone Android

Cara Download Lagu Melalui Smartphone Android - Semua orang sangat suka mendengar lagu kerana bagi mereka mungkin dapat menenangkan mereka, mengingati kisah-kisah nostalgia, dan sebagainya. Tetapi tidak semua pendengar lagu ini mengetahui dimana untuk memuat turun lagu terbaru dan lagu yang mereka inginkan bukan?

Dunia sekarang sudah maju, anda juga boleh dapati lagu-lagu yang terbaru dan yang anda inginkan hanya melalui smartphone Android anda. Untuk memuat turun lagu-lagu ini anda haruslah memasang diantara aplikasi yang bakal ExpanDroiders senaraikan dibawah

cara download lagu android


1)  Aplikasi 4Shared Music
  • Aplikasi 4Shared Music ini membolehkan anda memuat turun lagu-lagu yang terbaru secara percuma dan amat mudah untuk digunakan. Untuk memuat turun lagu ini anda haruslah tap lebih kurang 3 saat pada tajuk lagu tersebut dan tap pada download tersebut. Selain itu juga, anda diberikan 15GB ruang Cloud untuk memuat naik lagu yang anda suka dan boleh mendengar lagu anda secara stream melalui internet.

 Baca Juga : Fungsi Air Sweeper Dalam Clash Of Clan


2) Aplikasi Spotify
  • Aplikasi Spotify membolehkan anda sebagai pendengar muzik tegar untuk mendengar muzik yang terdapat diserata dunia ini. Aplikasi ini ada dua iaitu premium dan bukan premium iaitu terdapat perbezaan sedikit antara premium dan juga bukan premium. Spotify yang premium membolehkan anda memuat turun lagu secara percuma. selain itu, iklan juga dihapuskan untuk pengguna Spotify premium.
Ramai yang tidak mengetahui bagaimana Cara Mendownload Lagu Yang Terbaru Melalui Smartphone Android, Kini ExpanDroiders telah memberikan 2 cara yang anda boleh gunakan. Semoga ianya bermanfaat dan berguna.

Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain dan kongsikan Cara Download Lagu Melalui Smartphone Android kepada rakan anda. Terima Kasih


1 Ulasan

  1. yang kena premium tu tak best pulak sebab kebanyakkan kena bayar

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama