Cara Mengetahui Kelajuan Internet smartphone Anda

Cara Mengetahui Kelajuan Internet smartphone - Tidak dapat dinafikan lagi bahawa pada zaman ini kita amat memerlukan akses internet dalam kehidupan seharian kita. Samaada kita mengakses internet melalui komputer atau smartphone kita. Internet juga digunakan oleh orang ramai untuk mendapatkan maklumat, berkomunikasi antara satu sama lain dimedia sosial, bermain game online dan macam-macam lagi.

Walaubagaimanapun, Jika anda mempunyai internet tetapi ianya lembab macam siput, ini memberikan masalah kepada kita sendiri. Segala perbuatan kita dengan melayari internet akan terbatas. Untuk mengetahui sambungan internet kita pantas atau tidak terhubung anda haruslah sentiasa memerhati sambungan internet yang ada.

Pada kali ini ExpanDroiders akan berbagi informasi untuk semua berkenaan cara mengetahui statistik sambungan internet pada smartphone. Ianya tidak sama sekali memerlukan root atau mengubah setting system untuk dipasang kedalam smartphone anda, sebaliknya ianya hanya memerlukan sebuah aplikasi untuk dipasang.


Anda cuma dikehendaki memasang aplikasi Internet Speed Meter Lite sahaja untuk mengetahui Kelajuan Internet Smartphone anda. Aplikasi tersebut boleh anda dapati pada Google Playstore amat mudah digunakan serta tidak banyak untuk ditekan. Selain itu, Jika anda membuka aplikasi tersebut akan tersenarai berapa jumlah data yang anda gunakan untuk setiap hari.

kelajuan internet smartphone

Maka dengan itu berakhirlah perkongsian kami berkenaan Cara Mengetahui Kelajuan Internet smartphone Anda pada kali ini. Semoga dengan aplikasi ini dapat membantu anda dalam mengenal pasati kelajuan internet pada smartphone anda. dan semogo ianya bermanfaat

 Baca Juga : 10 Ganjaran Orang Yang Bersabar

Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian Terima Kasih

Post a Comment

Terbaru Lebih lama