Cara Menghilangkan Tanda Biru Apabila Menghantar Chat Whatsapp

Menghilangkan Tanda Biru Apabila Menghantar Chat Whatsapp - Whatsapp mula memperkenalkan kelebihan Read Receipt ini pada November Tahun lalu. Kelebihan yang ada pada Read Receipt ini digunakan untuk menandai seseorang itu telah membaca pesan yang anda hantarkan kepada sesiapa penerima pesan anda.

cara hilangkan double tick biru whatsapp


Pesan yang dikirim dan akan mempunyai tanda double tick berwarna biru menandakan bahawa pesan anda sudah dibaca oleh penerima. Akan tetapi masih terdapat pihak yang tidak berpuas hati dengan kelebihan ini. Mereka mengeluh kerana tidak semua orang ingin membalas pesan yang dihantarkan kepadanya

Oleh sebab daripada keluhan daripada pelbagai pihak. Akhirnya pihak whatsapp sendiri telah membuat perubahan pada aplikasinya iaitu membolehkan pengguna whatsapp lain menonaktifkan kelebihan ini. Caranya amat mudah untuk anda guna pakai. iaitu anda haruskan masuk ke Setting >  Account > Privacy > Tap pada Read ReceiptMaka dengan itu, anda boleh mengubah dan tidak membenarkan orang lain mendapat tahu bahawa anda telah membaca pesan yang mereka hantarkan. Bagaimana cara ini untuk menghilangkan tanda biru apabila anda menerima pesan dari orang lain? amat mudah bukan? hehe. Semoga bermanfaat kepada anda.

Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian Terima Kasih

Post a Comment

Terbaru Lebih lama