Cara Padam Akaun Facebook

Cara Padam Akaun Facebook - Bila kita sudah mulai merasa bosan dengan Facebook dan ingin tahu cara untuk padam akaun Facebook, kadang-kadang kita merasa Facebook ini sebagai satu media sosial yang tidak bermanfaat sebab tengok post sana-sini dibanjiri dengan orang yang sedang berkelahi bagai apa daaa.

Untuk mengelakkan kita daripada semua masalah ini ialah mendeaktivated akaun Facebook atau Padam Akaun Facebook anda itu sendiri,. Bagi yang tidak tahu tentang bagaimana Cara Pdam Akaun Facebook anda bolehlah ikuti post kami pada kali ini dan ketahui langkah-langkah yang perlu diambil untuk padam Akaun facebook anda.

Langkah-Langkah Untuk Padam Akaun Facebook

  • Pertama sekali untuk anda lakukan ialah masuk terlebih dahulu akaun Facebook yang anda ingin padam 
padam akaun facebook

  • Kemudian langkah yang kedua anda pergi ke pautan yang tertera https://www.facebook.com/help/delete_account
  •  Kemudian Klik pada Delete My Akaun yang tertera setelah anda menekan link diatas. 
  • Masukkan Password Facebook anda yang ingin dipadam.
  • Ikuti kod Rahsia yang ditunjukkan oleh Facebook yang tertera seperti mengisi nombor atau memilih gambar yang sedia ada.
padam akaun facebook

  • Setelah anda bersetuju untuk mendelete akaun facebook tersebut, anda diberikan masa dalam 14 hari untuk Pihak Facebook memadam akaun anda sepenuhnya. 
Tunggu dengan tenang dalam masa 14 hari untuk facebook memadam sepenuhnya akaun yang anda suggest untuk dibuang tersebut. Semoga berjaya dengan Cara Padam Akaun Facebook pada kali ini.

 Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian Terima Kasih

Post a Comment

Terbaru Lebih lama