Cara Perbaiki "Insufficient Storage" Apabila Mendownload Di PlayStore

tidak dapat download di Playstore


Adakah anda pernah mengalami masalah kesukaran mendownload Aplikasi diplaystore? Kadang-kadang bermacam sebab kenapa smartphone anda tidak dapat mendownload aplikasi di Playstore. Ada yang sebabkan oleh error dan Insufficient Storage. Masalah seperti Insufficient storage ini selalunya berpunca daripada salah satu daripada kapasiti ruang penyimpanan memori anda sudah kehabisan atau tidak cukup lagi untuk menampung ruang yang sedia ada.

cara perbaiki insufficient storage

Pada kali ini ExpanDroiders akan berkongsi sedikit tips dan informasi yang bermanfaat untuk anda semua berkenaan cara paling mudah unutk menyelesaikan masalah kesukaran untuk mendownload di PlayStore
 1. Pindahkan Aplikasi yang boleh dipindahkan ke SD Card. Cara ini dapat mengurangkan penggunaan Internal Memori sekali gud dapat menjimatkan kapasiti ruang penyimpanan Internal.
 2. Semak dan buang aplikasi yang jarang anda gunakan.
 3. Selain itu juga. Anda juga dikehendaki unntuk membuang semua Cache yang tersimpan dalam aplikasi yang anda download tersebub.
 4. Caranya, Masuk Setting > Application > Downloaded > Remove All Cache yang ada pada kesemua aplikasi tersebut.
Baca Juga : Cara Mengatasi Google PlayStore Error 497


Diatas adalah cara mudah untuk anda praktikkan jika anda mengalami masalah kesukaran untuk mendownload di PlayStore. Semoga dengan informasi diatas dapat membantu anda dalam masalah ini.

Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian Terima Kasih

 

2 Ulasan

 1. Boleh cuba nanti ni. Tq atas perkongsian. Salam kenal juga.. :)

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yaa... Terima kasih kerana sudi berkunjung.. lain kali datang lagi yerr..

   Padam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama