Cara Root Lenovo A6000 Menggunakan Kingroot

Cara Root Lenovo A6000 Menggunakan Kingroot - Smartphone Model  Lenovo A6000 adalah antara salah satu smartphone yang baru sahaja dikeluarkan pada tahun ini. Smartphone yang diminati ramai berharga murah ini telah dianggarkan dijual sebanyak 40 ribu unit kepada pasaran.

iphone 6 plus


Pada entry kali ini ExpanDroiders akan memberikan sedikit tutorial berkenaan cara untuk mendapatkan akses root bagi smartphone Lenovo A6000 ini. Caranya anda boleh semak pada paragraf dibawah ini. Sebelum itu, perlu kami ingatkan juga bahawa Root smartphone anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Kami tidak akan bertanggungjawab jika berlaku kerosakkan pada smartphone anda.

Keperluan Untuk Root

Sebelum kita melanjutkan proses kita. Anda juga perlu mendapatkan aplikasi ketiga untuk membantu proses anda berjalan dengan baik. Aplikasi tersebut dinamakan sebagai KingRoot. anda juga boleh dapatkan aplikasi ini disini atau boleh juga anda dapatkan dari website www.kingroot.net.

Selain itu juga, Pastikan batteri anda mempunyai batteri yang mencukupi untuk elakkan smartphone anda mati ketika menjalankan proses rooting smartphone anda. Dan juga pastikan bahawa model smartphone anda adalah betul.


Baca Juga : Cara Root Semua Jenis Model smartphone Menggunakan KingRoot

 

Proses Mendapatkan Akses Root

  1. Download Aplikasi Kingroot pada link yang tertera diatas
  2. Pasang aplikasi KingRoot apabila selesai anda memuat turun.
  3. Smartphone anda mempunyai sambungan internet yang stabil. ( Untuk memuat turun file SuperSu untuk smartphone anda )
  4. Klik tombol bulatan hijau yang tertera pada aplikasi KingRoot tersebut.
  5. Tunggu sehingga proses rooting itu habis dan jika terdapat pop out untuk meminta kebenaran silalah tap "yes".
  6. Selesai proses silalah Restart kembali smartphone anda.
  7. Lihat hasilnya..
Jika smartphone anda sudah mempunyai akses root, lihat pada menu anda terdapat Aplikasi KingUser. Dengan itu, berakhirlah tutorial kita berkenaan Cara Mudah Root Lenovo A6000. Semoga ianya dapat membantu anda untuk mendapatkan akses Root Lenovo A6000.

Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain untuk ketahui maklumat selanjutnya. Sekian Terima Kasih

Post a Comment

Terbaru Lebih lama