Dumpster Aplikasi Recycle Bin Untuk Smartphone Android

recylcle bin untuk android


Dumpster Aplikasi Recyle Bin Untuk Smartphone Android -Pernahkah anda dengar tentang Recyle Bin ? Jika belum, Recyle Bin adalah sebuah program yang terdapat pada Windows iaitu program yang menyimpan file-file yang telah anda padam dan dipindahkan ke dalam Recyle Bin. Recyle Bin ini memberi peluang kepada penggunaya untuk mendapatkan balik file-file yang telah dipadam hanya sekali Restore.


Pada sistem operasi Android, program Recycle bin ini tidak terdapat pada android seperti operasi Windows yang kita sebut tadi. Jadi tidak hairamlah jika anda memadam atau terpadam anda tidak dapat mengembalikan file-file tersebut. Sebaliknya anda perlu memasang aplikasi ketiga untuk menikmati kelebihan ini. Anda juga boleh dapati aplikasi ketiga ini dari playstore.

Dengan itu, ExpanDroiders akan memberikan sedikit info berkenaan Cara Menggunakan Aplikasi Dumster ini. Adan boleh semak dibawah paragraf ini untuk mengetahuinya. Sebelum itu, anda haruslah memiliki rangkaian internet untuk memuat aplikasi tersebut.


recylcle bin untuk android


Cara Memasang Recyle Bin Untuk Android

  1. Download Aplikasi Dumster Di Google Playstore
  2. Selesai muat turun, Buka Aplikasi tersebut.
  3. Accept atau terima perjanjian yang keluar.
  4. Tandakan jenis file yang anda ingin kembalikan jika terpadam. ( Tandakan Semua sebagai saranan )
  5. Kemudian Tap Next
  6. Selesai dan anda boleh nikmatinya sendiri.
 Jika anda secara tidak sengaja terpadam file anda, kini anda boleh kembalikan file-file yang anda terpadam tadi.. Hanya penggunaan aplikasi dumspter iniboleh membantu anda dalam permasalahan ini.. Anda cuma perlu menekan restore untuk mengembalikan file-file yang hilang tadi.

Dengan itu, berakhirlah entry kita pada kali ini. Semoga dengan entry bertajuk Dumpster Aplikasi Recyle Bin Untuk Smartphone Android dapat membantu anda.. Jangan lupa baca artikel yang lain untuk mengetahui maklumat yang kami kongsikan. Sekian Terima Kasih.

Post a Comment

Terbaru Lebih lama