Fungsi Air Sweeper Dalam Clash Of Clan

Fungsi Air Sweeper Dalam Clash Of Clan - Sudah banyak update yang dilakukan oleh SuperCell ini. Antara update yang paling ditunggu-tunggu ialah bangunan Deffence dan Troops ( Askar ) . Dan baru-baru ini kita dikejutkan dengan penambahan bangunan Deffence iaitu Air Sweeper.

penggunaan air sweeper
Sumber : Clash Of Clan FB Fan Page


Air Sweeper pada secara amnya tidak memberikan damage kepada troops bagi pihak lawan. Fungsi deffence ini hanyalah meniup jauh troops pihak lawan yang menggunakan strategi udara sebagai serangan. Deffence ini juga tidak memberikan peratus yang besar ketika melindungi base anda tetapi ianya mampu memperlambatkan serangan pada bahagian udara.

Air Deffence ini akan diaktifkan jika terdapat serangan troops pihak lawan yang memasuki ke kawasan lindunganya. Udara yang kencang akan dihembuskan kepada troops udara dan akan menjarakkan troops tersebut untuk mendekati bangunan yang lain. Walau bagaimana pun, terdapat had tertentu untuk menghenbuskan angin kencang kerana kawansan yang dilindunginya ialah cuma 120" sahaja. Dan dari sini juga kita mengetahui Air Sweeper mempunyai kelemahan yang besar kerana tidak seperti deffence yang lain iaitu menjaga 360" kawasan sekitarnya.Keperluan untuk memiliki Air Sweeper ini ialah sekurangnya sudah mencapai Town Hall 6 berharga 500k Gold. Dan jika anda menaik taraf deffence ini juga jarak yang ditiup oleh deffence ini akan bertambah setiap 0.4 tiles. Air Sweeper ini sesuai dengan gandingan Air Deffence kerana belum sampai pihak musuh ke base anda, troops pihak musuh ditiup jauh dan serangan oleh roket Air Deffence.

Demikian itu sahaja info berkenaan Fungsi Air Sweeper Dalam Clash Of Clan pada kali ini. Semoga bermanfaat kepada anda. Jangan lupa untuk baca artikel kami yang lain. untuk ketahui maklumat seterusnya. Sekian Terima Kasih. Keep Calm And Clash On !https://lokasiandroid.blogspot.com/2015/06/tutorial-cara-meggunakan-air-sweeper-di.html

Post a Comment

Terbaru Lebih lama