Cara Buat Direct Link Wasap Dengan Mudah

Whatsapp sekarang memang sudah menjadi pilihan ramai dalam penggunaan aplikasi messaging. Ianya mudah dan simple apabila digunakan oleh penggunanya itulah antara sebab kenapa ramai peniaga-peniaga online menggunakan aplikasi Whatsapp ini.

cara buat link wasap


Untuk berhubungan antara pembeli dan penjual kadang-kadang ianya menyulitkan kedua-dua pihak kerana terpaksa membuat simpanan nombor terlebih dahulu kemudian nombor tersebut akan keluar dalam aplikasi whatsapp dan bolehlah mula berhubung.

Cara diatas adalah cara yang sudah lama diguna pakai oleh pengguna whatsapp kerana sekarang terdapat cara baru iaitu cuma mempamerkan sebuah link kemudian jika anda menekan link tersebut secara automatiknya anda akan dapat berhubung terus menggunakan whatsapp tanpa menyimpan nombor mereka.

Jadi apakah cara itu?


Cara Buat Direct Link Wasap Dengan Mudah


Anda boleh ikuti cara-cara membuat link wasap dengan mudah dibawah:

Gunakan link ini  sebagai asas link tersebut :

  • http://www.wasap.my/

Setelah itu tambahkan nombor yang anda ingin hubungi. Maka ianya akan jadi seperti dibawah ini:

  • http://www.wasap.my/+60165432101

Jangan lupa untuk tambahkan kod " +6 " didepan nombor yang anda hubungi kerana ia merupakan kod nombor telefon Malaysia. Pamerkan link yang anda buat diruangan yang anda ingin letak contohnya di post facebook anda, instagram atau dimana sahaja anda ingin letak umtuk memudahkan.


Amat mudah dan simple bukan? JAdi lepas nie tak payah susah-susah untuk mnyimpan nombor telefon yang tidak penting dalam smartphone anda. Semoga dengan Cara Buat Direct Link Wasap dapat membantu anda. Kongsikan jika ianya bermanfaat. Sekian

Catat Ulasan

0 Ulasan

Booksiana.com - Profesional Content Writer