Cara Nak Download Video Facebook Mudah 1 2 3

Facebook merupakan sebuah laman sesawang sosial terkenal. yang mempunyai 2.6 billion bilangan pengguna aktif setiap bulan. Facebook juga dapat menghubungkan kita antara satu sama lain dialam maya, yang jauh jadi dekat manakala yang dekat pula menjadikan kita lebih rapat. 

Selain dapat menghubungkan kita antara satu sama lain, Facebook juga memiliki kandungan-kandungan yang menarik seperti gambar,video hasil daripada pelbagai pengguna yang kreatif yang mengongsikanya, Kadang kandungan yang menarik berjaya membuatkan kita tertarik untuk menyimpanya

Cara Nak Download Video Facebook Mudah


Jadi bagaimana untuk kita menyimpan kandungan seperti gambar atau video tersebut? Jika ianya sebuah gambar mungkin kita sudah tahu cara untuk menyimpanya. Tetapi bagaimana pula jika ianya sebuah video? Mesti susah untuk kita menyimpan video tersebut kerana tidak ada butang untuk kita tap lalu menyimpanya di handphone.


Cara-Cara Download/Muat turun Video Di FacebookTerdapat pelbagai cara yang boleh kita lakukan dengan menyimpan video tersebut sama ada menggunakan aplikasi yang perlu di muat turun atau melakukan muat turun scara atas talian ( Online ) Jom teruskan membaca untuk mengetahuianya

 

Cara Pertama: Menggunakan Aplikasi


Aplikasi yang penulis sarankan ialah Video Downloader For Facebook ianya mudah untuk kita lakukan muat turun video. Kita hanya memerlukan pautan atau link video yang kita inginkan. caranya seperti dibawah

Cara Nak Download Video Facebook Mudah
Tekan pada bahagian setting iaitu 3 titik diatas sebelah kanan

Cara Nak Download Video Facebook Mudah


Kemudian akan keluar setting seperti gambat diatas ini, lalu tekan pada bagian "Copy Link"  dan buka aplikasi Video Downloader For Facebook tadi dan paste kan pada ruangan yang kosong itu silalah tekan download..

Cara Nak Download Video Facebook Mudah
Cara Kedua: Tanpa Menggunakan Aplikasi


Cara kedua ini juga senang untuk diguna pakai ianya menjimatkan ruangan storage handphone kita tanpa menyimpan aplikasi seperti diatas. Cara ini juga percuma untuk dilakukan tanpa sebarang cas. Apa yang kamu perlukan ialah memilih salah satu pautan yang disediakan dibawah:
  • DreDown.com (https://www.dredown.com/facebook)
  • FBDown.net (https://www.fbdown.net/)
copy salah satu link diatas dan buka browser di handphone anda seperti chrome pastekan dibahagian carian. Kemudian setelah dihalaman tersebut copy link video yang anda inginkan di facebook dan paste kan pada ruangan kotak halaman tersebut. Tunggu dan selesaiBerikut diatas adalah penerangan bagaimana untuk memuat turun atau download video yang ada difacebook. Kini anda sudah boleh melihat video yang anda inginkan secara offline seperti video meme atay yang lain. Itu sahaja daripada kami.
Post a Comment

Terbaru Lebih lama