Cara Nak Batalkan Langganan ASTRO 2020

Cara nak potong astro dengan mudah? Pastinya dikalangan anda semua ada yang menggunakan perkhidmatan ASTRO kan ? admin dah lama da terminate akaun ASTRO disebabkan perlbagai kekangan yang dihadapi dan tukar ke NJOI. ASTRO ni kadang senang nak apply tapi kadang susah untuk terminate kata orang lah. Tapi admin ada cara untuk korang potong atau terminate daripada melanggan pakej ASTRO ini dengan mudah.

Pembatalan ASTRO ini kadang disebabkan bosan sebab tiap hari benda yang sama kita tonton, kadang ada juga yang tidak mampu bayar disababkan caj bil yang tinggi sehinggalah menyukarkan pengguna perkhidmatan itu untuk membayar bil yang keluar setiap bulan.


cara potong akaun astro


Cara Batalkan / Potong Langganan ASTRO 2020

  1. Pertama sekali jika anda bercadang untuk potong akaun ASTRO, anda perlulah membuat panggilan ke talian Astro Service Centre untuk memberitahu mereka tentang niat anda membatalkan / potong perkhidmatan Astro.
  2. Anda perlu menyediakan penama ASTRO yang melanggan perkhidmatan mereka tidak kira awak sendiri atau nama orang.
  3. Ketika berada di panggilan anda dikehendaki untuk memilih bahasa.
  4. Setelah itu masukkan nombor akaun ASTRO anda.
  5. Setelah itu anda mendengar arahan yang diberikan operator mereka, pastikan anda memilih untuk menyambung dengan pegawai khidmat pelanggan mereka.
Bila anda sedang bercakap dengan pegawai khidmat pelanggan mereka kemukakan niat anda untuk memotong atau terminate daripada melanggan ASTRO. Jadi disini pandai-pandai lah anda untuk menjawab pertanyaan yang diberikan oleh pegawai tersebut.

Nyatakan sebab anda untuk berhenti melanggan ASTRO

Apabilah kata putus sudah tercapai anda dibenarkan untuk berhenti melanggan ASTRO, Mungkin dalam seminggu atau 30 hari anda akan menerima notis pembatalan daripada pihak ASTRO jangan lupa tinggalkan no telefon anda kepada mereka.

Selain itu juga, Anda juga berkemungkinan dikehendaki untuk memulangkan semula decoder dan piring ASTRO yang gunakan. Jadi disini akan ada wakil untuk mengambil dekoder dan piring astro melainkan jika anda menukar kepada NJOI.
Pakaj NJOI daripada ASTRO ni pun boleh dikatakan best juga disebabkan free tanpa caj bayaran dan anda juga boleh melihat saluran seperti sukan, saluran warna dan lain-lain dengan menggunakan pin prabayar.



cara nak potong astro 2020




okay, Dengan itu berakhirlah penerangan berkenaan cara untuk potong / terminate akaun ASTRO dengan mudah. Tidak lupa juga anda juga boleh walk in ke cawangan ASTRO berdekatan untuk menyatakan hasrat anda berhenti melanggan saluran ASTRO. Semoga bermanfaat dan dapat membantu anda. Terima kasih.


7 Ulasan

  1. terima kasih info.. plan nak terminate astro..

    BalasPadam
  2. terima kasih atas info.. pla nk terminate astro. tp ingt nk tukar ke njoi since njoi xda monthly comittment

    BalasPadam
  3. Kalau piring tak pulang kena denda brapa rm

    BalasPadam
  4. Saya nak tutup akuan astro

    BalasPadam
  5. Saya nak tutup langan Astro x mampu bayar

    BalasPadam
  6. Bagaimana nk stop decorder pertama astro??

    BalasPadam

Catat Komen

Terbaru Lebih lama